Speelgoed assortiment

ONS SPEELGOED

Kinderen verdienen het beste speelgoed.  Om zich ten volle te amuseren én omdat het zo belangrijk is voor hun ontwikkeling. Bij onze selectie letten we niet alleen op het fun-gehalte, maar ook op inspiratie, stimuli, variatie, het verrassingseffect, etc.

Een team van speelgoed-deskundigen neemt onze selectie nog eens extra onder de loep en ook heel wat leeftijdsgenoten hebben de selectie grondig getest. Onze huidige selectie is vooral gericht op 4-5-6 jarigen. Uit ervaring weten we dat de jongere en oudere broers en zussen ook vrolijk meespelen. We anticiperen dit door ook speelgoed met verschillende moeilijkheidsgraden te selecteren. 

Met iedere Puur Plezier box willen we jullie verrassen en goed servicen. Laat het gedoe maar aan ons over; het Puur Plezier is voor jullie. Van eindeloos bouwen tot inspirerend leren. Van uitdagend puzzelen tot leuk samenspelen.

Speelgoed in de kijker

Incastro

Maak verrassende composities met deze in elkaar grijpende blokken, volgens plan of naar eigen inspiratie. Het is LEGO op z’n Italiaans.

Met dit spel wordt je creativiteit aangemoedigd en verwerf je inzicht in 3D constructies. Het is even zoeken, maar eens je de techniek onder de knie hebt, ben je vertrokken voor uren speelplezier. 

Constructief 

Tegu

Er is iets wonderbaarlijks aan de magnetische houtblokken van Tegu. Hoe de magneten er in geraakt zijn is wat mysterieus, maar het resultaat is verbluffend. Duurzame, kwaliteitsvolle blokken die je creativiteit op een nieuwe manier doen ontplooien. Top speelgoed!

Tegu vertrekt van de overtuiging van de ongehinderde inbeelding van elk kind. Bouwen aan mooie structuren en aan je eigen toekomst.

Op deze leeftijd is het vooral genieten van de verbeelding, het vinden van oplossingen en het vertellen van verhalen.

Spinifex Cluster

Spinifex Cluster is prachtig speelgoed van een jonge Duitse ontwerper. 

Met Spinifex Cluster kan je op een speelse en verrassende manier allerlei objecten construeren, zelfs echte bruikbare dingen. Het is een educatief spel voor zowel kinderen als ouders. Naast cognitieve vaardigeden train je hiermee ook je motoriek. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Castles - Ardennes Toys

Met de Chateau's van Ardennes Toys bouwen je kinderen hele vestingen op zonder spijkers of schroeven. Ze kunnen naar hartenlust combineren en daarna lekker middeleeuws fantaseren. Ardennes Toys is een 100% ardeense, ecologische en innovatieve speelgoedfabrikant. Past perfect in je Puur Plezier box.

Girafe Jo - Zooblock

Bevestigen en assembleren … construeren blijft kinderen al generaties lang boeien. De manier van samenbouwen is volledig aangepast aan kleine handjes. Je kan stap per stap de bijgevoegde plannetjes volgen, maar je kan ook je fantasie de vrije loop laten.

Smartmax


Kleurrijk magnetisch constructiespeelgoed. Staven met een koude kleur kunnen verbonden worden met staven met een warme kleur. Alle andere combinaties stoten elkaar af. De bollen worden aangetrokken door alle staven, ongeacht hun kleur. 

SmartMax stimuleert hand-oog coördinatie, kleur- en vormherkenning en logisch denken. Het spel nodigt uit om samen te creëren en te fantaseren. Je leert er ook spelenderwijs mee tellen.

Kapla

Deze identieke KAbouter PLAnkjes hebben bijzondere afmetingen (3 diktes voor 1 breedte en 5 breedtes voor 1 lengte). Dit laat toe de meest grandioze gebouwen of gigantische bouwwerken te realiseren zonder enige bevestiging. De creatie eindigt in een inéénstorting waarna je terug aan de slag kan.

Dit bouwspel bevordert de logica, ontwikkelt de creativiteit en stimuleert de concentratie, het geduld en het doorzettingsvermogen.Tevens is het een vaardigheidsspel dat artistieke en bouwkundige inzichten helpt ontplooien.

SOCIAAL 

Stenen Tijdperk: Huttenbouw & Avontuur - 999 Games

Verzamel goederen als bessen, vissen en pijlpunten om hutten te bouwen. Verplaats je pion en voer de bijbehorende actie uit. Let ook goed op de bosfiches, want die worden tijdens het spel verschillende keren terug gedekt. Heb jij als eerste 3 hutten in je dorp?

Een doordachte opstap naar het populaire stenen tijdperk voor volwassenen. Voor strategen vanaf 5 jaar.  Maar ook leuk voor de ouders!

Rummy Junior - Schmidt

Rummy, een klassieker, nu voor de allerkleinsten. Probeer al je kaarten kwijt te raken door ze in series neer te leggen. Hierbij let je op kleur en getal. Degene met de meeste series wint.

Met bijna 100 jaar aan ervaring is het Berlijnse Schmidt is een toonaangevend merk in de spellenwereld. Denk maar aan Mens erger je niet en Yahtzee.

Aanbevolen leeftijd : 5 - 10 jaar/ 2 tot 4 spelers

Tortuboom - Djeco

Beweeg de krabben tot de schildpadden vallen. Een spel dat je blijft boeien! Benut je tactiek en behendigheid!

2 tot 4 spelers - Ongeveer 10 minuten

Vlotte geesten - 999 Games

Een reactiespel voor de hele familie. Combineren en reageren. Pak zo snel mogelijk het juist voorwerp van tafel. Wie blijft de verwarring de baas? Een spel voor snelle en alerte spelers. Voor wie het te simpel is zijn er ook gevorderde regels.

2 tot 8 spelers - Ongeveer 15 tot 30 minuten

Uitdagend

Solitaire

Een klassieker in een nieuw jasje. Het spel wordt gedetailleerd beschreven door Ovidius maar is waarschijnlijk vaker ontdekt. Men zegt dat de Indianen het speelden door hun pijlen in een plankje te zetten, en ook dat het werd bedacht door een gevangene in de Bastille. Het doel is eenvoudig springen tot één knikker of een bepaald patroon overblijft.

Leren doordenken zonder het te beseffen!
 

Noord Pool Camouflage - Smartgames

Plaats de transparante puzzelstukken zo op het spelbord dat de ijsberen op het ijs en de vissen in het water belanden. Eskimo′s mogen niet afgedekt worden.

Deze smartgame is een logisch denkspel en bevat 48 verschillende opdrachten. Zo blijft elk spel interessant én leuk. Je traint je geheugen, verbetert je ruimtelijk inzicht en je probleemoplossend denken.

Speeltijd: 15 minuten

Geschikt voor kinderen tussen 5 - 10 jaar 

Geobonhomme - Djeco

Grappige gezichten met magneten : namaken of zelf bedenken. Hier kunnen ook kleine broer of zus plezier aan beleven.
Ontwikkelt het observatievermogen!

Smart Car - Smartgames

Een karrenvracht vol plezier! Kan jij de juiste vorm monteren? Het basismodel blijft hetzelfde maar de kleuren staan telkens op een andere plaats en de bouwplannen worden steeds moeilijker! 48 uitdagingen om duimen en vingers van af te likken.

SmartCar is een houten spel waarmee uw kind spelenderwijs conceptuele vaardigheden ontwikkeld. Ook de hand-oog coördinatie en de fijne motoriek worden extra gestimuleerd.

FUN

Acrobat Brothers

Experimenteer volop met deze “Onmogelijke” menselijke torens. Dames en Heren : Een warm applaus voor deze acrobatenfamilie uit de Centraal Anatoliaanse steppen.

Variant van traditionele balanceer spellen. Gemaakt van gerecycleerd hout en organische kleurstoffen.
 

Boek - Klapklap - Oogappel

Pak dit boek. En hou het stevig vast. Want dit boek kan elk moment wegvliegen! Je kunt er je spieren mee losgooien. Het kan veranderen in een vlinder, in een accordeon of in een trommel. Hou het met beide handen vast en laat het niet los. Dit boek is gemaakt om mee te spelen. Open en sluit het, zeg hardop de geluiden mee, beweeg het op en neer, laat het boek tot leven komen. Dit boek bezorgt je een luisterrijk avontuur, speels, vrolijk, barstensvol klank en beweging. Klappen maar met die handjes!!!

Cup & Ball - Londji

Dit klassiek behendigheidsspel kent vele namen (bilboquet, kendama, balero) en origines. De bedoeling is eenvoudig : de bal vangen in de houder. Dit is de uitdaging voor jong en oud. 

 

Zou je dit en nog veel ander speelgoed graag in huis hebben om mee te spelen, maar dan zonder de rommel?

Dat kan hier!